+31165 - 201 130 info@migroep.nl

Nieuwbouw Pagter Innovations te Roosendaal

Tijdens het overleg met Pagter Innovations is gebleken dat men de voorkeur gaf aan een klimaatinstallatie met een hogere comfort klasse. Dit gegeven in combinatie met het feit dat men een goede ventilatie van het kantoor uitermate belangrijk vindt, is er gekozen voor een Inductie Variabel Air Volume systeem ( I-VAV ).

Over dit project

De goede ventilatie in het kantoor is van uitermate belang. Hierdoor is er gekozen voor een ventilatievoud van 4,5 tot 5,5 voudig.

Vanuit een warmtepomp opstelling met als bron een warmte- en koudeopslag (WKO) wordt een luchtbehandelingskast gevoed met koud en warm water voor de koeling of verwarming van de lucht.

De luchtbehandelingskast is voorzien van een hoogwaardige warmteterugwinning in de vorm van een warmtewiel.

 

Het I-VAV systeem werkt op basis van koude- of warmtebehoefte in het vertrek. In het vertrek wordt een I-VAV unit geplaatst met hierop aangesloten hoog inducerende toevoerlucht roosters.

De I-VAV box is opgebouwd uit een primaire luchtaansluiting welke verbonden wordt met het luchttoevoerkanalensysteem in deze primaire luchtaansluiting bevindt zich een meetorgaan waarmee de werkelijke toegevoerde luchthoeveelheid wordt gemeten.

De gehele installatie is voorzien van een gebouwbeheersysteem, welke de installatie visualiseert fabrikaat Distech voorzien van een open communicatie protocol.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!